Un om cade secerat pe stradă sau se întâmplă un accident de circulație…ne-am obișnuit să fim spectatori, ne uităm de pe margine și ne dăm cu părerea, dar prea puțini dintre noi chiar fac ceva pentru a salva. Sigur, decât să nu se priceapă și să facă mai mult rău, mai bine nu intervine. Totuși, de cele mai multe ori “a te pricepe” înseamnă să cunoști câteva manevre extrem de simple. Manevre ce pot salva o viață. Manevre ce pot fi însușite printr-un simplu curs de prim-ajutor. Vorbim despre un record, desigur, dar în același timp vorbim despre cel mai puternic semnal de alarmă de până acum: avem nevoie să știm cum să intervenim și să acordăm primul ajutor. M-am implicat și la precedenta încercare reușită de a doborî recordul, atunci am reușit împreună să îmbunătățim situația. A funcționat, așa că este a doua oară când se încearcă așa ceva. Un proiect mare, un proiect care are șansa să schimbe în bine percepția multor oameni. Hai s-o facem și p-asta!

Cabral

Eu am beneficiat de intervenția unui om care știa să facă resuscitare. Fără ajutorul managerului de la Hilton, eu n-aș mai fi ajuns nici în mașina Salvării, nici la spital…Pentru mine, a fost o stare de neștiință, dar vreau să spun că pentru cei care au fost alături de mine, a fost cumplit, un dezastru. Oamenii trebuie să învețe să fie salvatori. Sunt câteva lucruri simple, pe care trebuie să le facă cu sânge rece și cu credința în Dumnezeu. Nu e nimic mai frumos decât să poți ajuta.

Gabriel Cotabita

Eu nu aș fi știut cum să reacționez dacă tatălui meu i s-ar fi întâmplat așa ceva lângă mine. Trebuie să veniți la eveniment, putem cu toții să fim salvatori.

Eliza Cotabita

Bolile cardio vasculare ocupă primul loc ca incidență în România: un million de afecțiuni în anul 2015, conform statisticilor. Trebuie să învățăm că prevenția ne poate salva viața.

Oren Iancovici – Medic Specialist Cardiolog si CEO Centrele de Excelenta Ares

Oricine poate intra în stop cardiorespirator…Poate fi un străin sau poate fi o rudă apropiată…iar diferența între o persoană cu sechele neurologice și una revenită la normal o poate face aplicarea prompta a măsurilor de resuscitare. Sunt parcurse distanțe uriașe între primele metode de resuscitare menționate în istorie, cum ar fi bătutul cu urzici, stimularea cu cărbuni încinși pe piept sau pumni efectiv…până la drone cu electrozi pentru administrarea de șocuri electrice trimise la locul stopului cardiorespirator și toate acestea pentru a spune, împăcați, că am încercat tot ce se putea în fața morții. Sintentizând, în mod sigur putem spune că, prin cunoașterea unor tehnici de BLS, oricine poate salva o viață!

Dr. Radu Zamfir

Sunt tot mai mulți tineri cu probleme cardiace. Vârsta la care sunt diagnosticați cu angină a scăzut de la 45-50 la 35. În cazul unui stop cardio respirator, este important ca acele câteva secunde importante să fie manageriate de o persoană cu minime cunoștințe de resuscitare.

Iulian Plescan – Manager Operational Centrele de Excelenta Ares

Sunt aici nu datorită funcției, ci pentru că într-adevăr cred în acest proiect! Voi încerca să atrag cât mai mulți adolescenți și tineri

Paul Nicolae Petrovan – Prefectul Capitalei

Nu trebuie să uităm nici un moment cât de importantă este educația sanitară.

Dr. Nicolae Banicioiu